Shoa overlevenden en ouderen in armoede

Troost, troost mijn volk, zegt jullie God.’ (Jesaja 40:1)

In Israël leven op dit moment nog ongeveer 147.000 Shoa (Holocaust) overlevenden. Hun gemiddelde leeftijd is 85,3 jaar. Volgens Israëlische gegevens sterven elke maand gemiddeld duizend van deze ouderen. Zeg maar gemiddeld dertig mensen per dag. Het is aannemelijk dat over 10 jaar nauwelijks nog eerste generatie Shoa overlevenden in Israël leven.

Yad L’Ami komt regelmatig in contact met tweede generatie overlevenden, kinderen van Shoa overlevenden die enorm veel geleden hebben onder de verschrikkingen die hun ouders zijn aangedaan. Ook zijn er steeds meer ouderen, die geen Shoa overlevenden zijn, die in armoede leven en door Yad L’Ami geholpen worden.

Yad L’Ami probeert op verschillende manieren de vaak zware en depressieve levenssituatie te verlichten door:
  • STRUCTURELE FINANCIËLE HULP BETER LEVENSONDERHOUD
  • FINANCIERING KACHELS, DEKENS TIJDENS KOUDE WINTERMAANDEN
  • FINANCIËLE TEGEMOETKOMING, TANDARTSKOSTEN, MEDICIJNEN, AANSCHAF BRIL, HOORTOESTEL ETC.
  • REGELMATIG HUISBEZOEK, OOK MET VERJAARDAGEN
  • ORGANISEREN WORKSHOPS
  • ORGANISEREN UITSTAPJES

Adopteer een Shoa overlevende!

Voor een bedrag van € 50,- per maand kunt u een persoonlijk sponsor worden van een Shoa overlevende. Natuurlijk is het ook mogelijk om met één of meerdere sponsors de financiële verantwoording te nemen.

Neem contact met ons op en wij sturen u de richtlijnen m.b.t. zo’n ‘adoptie’. Daarna ontvangt u van ons een foto, gegevens en regelmatig een update over uw opa of oma.

Ouderen, die geen Shoa overlevende zijn, kunnen niet ‘geadopteerd’ worden, maar iedere gift voor hen, is heel erg welkom!