Holocaust overlevenden – Iets extra’s mogelijk maken voor de Holocaustoverlevenden

aug 24, 2016

Veel Holocaustoverlevenden hebben nog steeds heel hard een steuntje in de rug nodig. Deze mensen, die vaak al zoveel meegemaakt hebben, moeten nu nog knokken om hun hoofd boven water te houden. Het zijn zulke dappere, haast nooit klagende mensen. Zij verdienen het om een keer iets extra’s te ontvangen. Yad L’Ami wil daar graag bij helpen. Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

In het afgelopen jaar ging een groep ouderen naar een geitenboerderij, waar pas jonge geitjes geboren waren. Er mocht geaaid en geknuffeld worden, er was een workshop over het maken van geitenkaas en men werd getrakteerd op een lunch. De deelnemers hebben zó genoten! Het werd voor hen een onvergetelijke dag.

Deze zomer zijn ook een aantal ouderen met een groepsreis een midweek op vakantie gegaan. Sommigen van hen waren al jaren niet op vakantie geweest, en waren er zo hard aan toe om er even uit te gaan. We hebben, mede dankzij uw steun, de kosten van de busreis kunnen helpen betalen.

En wat dacht u van de noodzaak van een airco? Onbetaalbaar voor velen, en daarnaast een té grote klus om te kunnen overzien. Al dat lawaai van het boren, al dat stof. En toch….. ook dit hebben we mogelijk kunnen maken. Zulke dankbare, blijde gezichten na afloop.

Helpt u mee om al dit extra’s mogelijk te blijven maken?