Dit bindt ons als dorpsbewoners samen

mrt 19, 2020

Wat een dag. Gaat kibboets Zikim – onder de rook van Askelon en de raketten uit Gaza – het voortouw trekken?
Een plan waar we al jaren over nadenken, werd nu in 1 maand tijd in een versneld tempo te weeg gebracht. Een schuilkelder werd veranderd in studiekamers. De 3D printer kwam, dank zij onze supporters en daarnaast konden de kamers gezellig aangekleed worden.

Al het werk werd gedaan door de mensen van de kibboets zelf.  Wij willen dat de jeugd ‘s nachts wakker gaat liggen om technische dingen te bedenken en niet alleen meer gaan denken aan het terrorisme uit Gaza. Genoeg! Onze jeugd heeft hoop nodig voor de toekomst.  De Technion uit Haifa en Tel Aviv staan verbaasd te kijken en zeggen: “Wat jullie doen daar zien wij wel toekomst in. We komen graag eens spreken!”

Op de vrije dag vanwege de verkiezingen werd er uitgebreid aandacht aan besteed met technische workshops. Wat een gezellig kibboets gebeuren. Wij zijn het er helemaal mee eens dat de kinderen die aan de grens van Gaza opgroeien nu aandacht moeten hebben, om over hun toekomst na te denken. Ook daar zien we dat de jeugd steeds meer tegen de situatie aanlopen en de hoop verliezen, door die rot raketten uit Gaza. Eigenlijk geweldig dat Yad L’ Ami daarbij betrokken is en wij hen daarin mogen bemoedigen.