Een prachtig uitstapje met de ouderen

jun 27, 2022

Wanneer je in Jeruzalem woont en niet gemakkelijk de stad meer uit komt, is een uitstapje een echte belevenis. Zo was het ook voor de groep Holocaustoverlevenden met wie we naar Abu Gosh en Yad HaShmona gingen. Allereerst genoten we van een privéconcert in de kapel van het benedictijnenklooster. Twee beroepsmuzikanten speelden prachtige klassieke muziek op een cello en een blokfluit. Door de goede akoestiek klonk het allemaal nog mooier. Iedereen zat zichtbaar te genieten.

In Yad HaShmona had men rustig de tijd om van de mooie omgeving te genieten en het prachtige weer. Het ‘in de buitenlucht zijn’ was al een zegen op zich. Maar daar bleef het niet bij; de dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd. Er was een uitgebreid buffet met warme en koude gerechten, waar iedereen zelf kon opscheppen.

Het was voor veel ouderen lang geleden dat ze zoiets meegemaakt hadden. Voor ons soms echt ontroerend om hen te zien genieten. In de bedankbrief die we van hen kregen schreven ze: “Dit uitstapje was een sociaal-culturele verrijking. Heel erg bedankt voor deze dag vol mooie ervaringen! De muziek klinkt nog na in onze oren. Vol blijdschap en nieuwe mentale kracht keerden we terug naar Jeruzalem”.