God/Wij verhoedt dat er ooit weer een Holocaust komt

jul 17, 2016

2015 Wie heeft wie nodig? Wij hebben hun geestelijke gaven nodig en wij horen hun [Israel] met onze stoffelijke gaven te dienen. Rom. 15:27
Vrede op aarde is ver te zoeken. Het antisemitisme neemt onrustbarend toe en is erger dan in de jaren ‘40.

Een jonge Joodse vrouw, een moeder van vier kinderen, verliet geschokt de winkel in Antwerpen toen men zei: “Wij verkopen momenteel niet aan Joden”.
Een andere…

Jood in België werd niet door de arts geholpen, vanwege het Jood zijn.
De vicevoorzitter van het Zweedse parlement, zegt dat Joden hun religieuze identiteit moeten opgeven om Zweed te zijn. Deze afschuwelijkheden verhogen wel het Aliyah cijfer in vergelijk met voorgaande jaren.

Volgens de laatste jaar cijfers eind 2014 was er een toename van 32% in Aliyah. 26,500 nieuwe immigranten kwamen in Israel aan.

We gaan Israel bemoedigen met de woorden van God zelf. Jesaja 41:14-20 : ‘Israel vrees niet, want Ik ben met u, zie niet angstig rond want Ik ben uw God. Ik grijp uw rechterhand. Nog eens… Vrees niet, Ik help u.
‘Wormpje Jakobs’, volkje Israel. Ik ben het die u helpt, en uw Verlosser is de Heilige Israel. ‘
Wat een geweldig hoofdstuk om te lezen. Maar “wormpje Jacobs is zeker niet de meest flatteuze omschrijving die de Heer voor Zijn volk gebruikt.
Dat kleine volkje vormt ook maar een verwaarloosbaar klein deel van de wereldbevolking, zo’n 0,2 procent maar het aandeel dat Joden hebben in het aantal Nobelprijzen is het veelvoud daarvan, zo’n 22 procent.
Laten we eerlijk zijn Israel heeft toch maar op heel veel fronten een unieke bijdrage geleverd aan de wereld gemeenschap. [dan zou ik niet achter de computer zitten b.v.]
Laat Israel wormpje genoemd worden, de volken worden als een druppel aan de emmer of een stofje aan de weegschaal genoemd. In Deuteronomium 7:7,8 staat dat Hij Israël niet verkoren heeft vanwege haar talrijkheid boven de andere volken, maar omdat Hij het volk liefhad. Dank zij Gods liefde bestaat het en zal het blijven bestaan ook al schreeuwt de hele wereld en zien ze de Joden liever van het toneel verdwijnen.
Europa is de weg helemaal kwijt. Israel boycotten vanaf 2015? Sorry, ze zullen zelf de ‘zure’ vruchten er van ondervinden. Of je zegent Israel of je vervloekt Israel. Of je ontvangt zegen of je bent vervloekt. Onze keus!
De Hamas moet maar eens een tijdje van de terroristische lijst af zegt de UN? Maar afgelopen vrijdag viel hier weer een racket in het zuiden. De 3de ondertussen.
De groten in de wereld zeggen: ”Ik zal afrekenen met de ISIS. ”Wij zullen en wij kunnen. Je kunt er echt misselijk van worden hoe de media zich presenteert maar gelukkig weten we dat God regeert en Hij zelf zal afrekenen met de volken die zich tegen Israel keren. Uiteindelijk zal God toch zelf ingrijpen.
Terug naar het woordje Wormpje. Bijzonder, hetzelfde woord ‘wormpje’ komen we tegen in Psalm 22:7: “Maar Ik ben een worm en geen man, een smaad van mensen, en veracht van het volk”. ‘De Worm’ in Psalm 22 roept uit: “Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten, verre zijnde van mijn verlossing”. Tot het ‘wormpje Jakobs’ [Israel] zegt de Heer: “Vrees niet… Ik help u… uw Verlosser is de Heilige Israëls”.
De Eén is door God verlaten en heeft alles volbracht omdat de ander, wormpje Jacobs, niet hoeft te vrezen, omdat de Heilige Israëls zijn Verlosser is.

Mogen we in die hoop leven in 2015 Dat wensen wij jullie toe!