Het begon allemaal zo:

sep 1, 2016 | 0 Reacties

Het begon allemaal zo:
Kunnen jullie a.u.b. helpen een gezin te financieren een dag Sderot te verlaten om met de kinderen even weg te gaan? De kinderen worden hysterisch  en met sommigen kunnen ze niets meer mee te beginnen. 5 minuten later:’ ik heb nog een gezin die niet weg kan omdat ze geen auto hebben maar willen jullie a.u.b. helpen met…

spelletjes voor de kinderen in de schuilkelders?
We doen bij deze een oproep aan jullie.
In 2009 hebben we verschillende gezinnen uit Sderot onder gebracht in Hotels voor een paar nachten die absoluut niet meer tegen de situatie opgewassen waren.
Ik weet zeker als deze situatie even aan zal houden er meerdere aanvragen zullen volgen.
Stel je voor hoe het zou zijn als jullie kinderen de laatste schooldag hebben, helemaal blij zijn om met vakantie te kunnen, naar de vakantie clubs gaan waar je leuke spelletjes kan doen, samen zwemmen of andere uitjes  maken en geen verplicht huiswerk meer hoeven te maken, enz.
Dan in eens………Boem, niets meer van dat alles dan alleen zitten in een paar vierkante meter en geen kant op kunnen. Je kan elkaar wel in de haren vliegen, wat dan ook gebeurt.
De 1ste dag werden er gemiddeld iedere 6 minuten een raket afgevuurd vanuit Gaza op Israel.
In ieder geval regende het raketten, ongeveer 225 stuks in 24 uur waarvan er gisteravond in enkele momenten  40 alle kanten opvlogen, o.a. onze kant op.
We hebben gelukkig een schuilkelder en toen we de deur achter ons dicht deden was het een grote boem. Vanmorgen hoorden we dat in een dorp, ongeveer 3 km verder  een huis was geraakt.
Verder geen gewonden. Wat een wonder, De bewaarder van Israel sluimert noch slaapt.
Yad L’Ami wil gehoor geven aan deze schreeuw uit het zuiden van Israel.
Overweeg a.u.b. om even stil te staan en te bedenken wat het betekend voor deze mensen in deze stress te leven, en met name wat dit betekend voor de kinderen om zich constant onveilig te voelen.

We vragen deze keer een extra gift over te maken met de mededeling: “Hulp voor het zuiden”.