Familiehuis Sa’ad – Het grote huisgezin van Smuël en Vered

okt 31, 2016

Namens het grote huisgezin van Smuël en Vered heel, heel veel dank voor alle liefde die ze van u, via Yad L’Ami mogen ontvangen.

Zoals de onvergetelijke vakantie tijd, zwemles voor de kinderen en Engelse bijles voor 3 kinderen in de afgelopen periode kunnen ze alleen doen dank zij uw hulp.

Deze kinderen komen allemaal uit de buurt van Sderot en dat betekend dat ze allemaal te maken hebben met de dreiging uit Gaza. Niet alleen de dreiging maar er vallen nog steeds raketten. Zelfs deze week viel in het centrum van Sderot een raket, ongeveer honderd meter van een school vandaan. Twee maanden geleden viel er eentje op een kindercrèche waar gelukkig op dat moment geen kinderen in zaten maar de crèche was wel ene grote chaos. En op het moment ik dit schrijf gaat de sirene weer af in de dorpen naast de Gazastrook.

Een keer in het jaar organiseren de 13 kinderen uit het familie huis zelf een open middag waar ze van alles maken en verkopen. Stapels pizza’s, ijs, eten enz. De opbrengst is voor iets wat ze graag willen, o.a. trampoline.

De hele Kibboets leeft mee en komt over om daar iets te gebruiken. Ook werden wij uitgenodigd om aanwezig te zijn. Daar hadden ze een bedoeling mee want Yad L’Ami werd, met alle aanwezigen, hartelijk bedankt voor alle hulp van het afgelopen jaar.

Ook de komende periode gaan we ons weer helemaal inzetten om dit gezin bij te staan.