Hoe creëren wij een eigen verblijfplaats voor de jeugd en wat voor plaats heeft Yad L’ Ami hierin?

sep 28, 2021

In de eerste plaats komen wij samen met enkelen van het bestuur uit het dorp, de jeugd directeur uit dat district en de plaatselijke jeugd leider. We stellen ons aan elkaar voor en dan weten de mensen gelijk wie Yad L’ Ami is en waar de hulp vandaag komt, van christenen die Israël liefhebben. Daarna bespreken wij samen hoe en waar wij kunnen helpen.

Heel vaak ziet het ouder jeugdhonk er niet uit en moeten er verbouwingen of renovaties plaatsvinden. Iemand gaat deze kosten berekenen, welke voor hun eigen rekening komen. Wij gaan niet investeren in verbouwingen. Dat is iets waar het gemeentelijk bestuur zelf verantwoordelijk voor is. Als de renovatie klaar is, gaan wij helpen om therapeuten aan te stellen en om workshops te geven aan de jeugd, zodat ze leren verantwoordelijkheid te nemen om hun eigen verblijf gezellig te maken. Ze moeten hun eigen verblijf schilderen en ook hun eigen meubels bouwen. De leiders laten de jeugd zelf uitzoeken waar ze de spullen kunnen kopen en hoe ze met een bepaald bedrag kunnen rondkomen, dit alles in samenwerking met ons. (opvoedend) Als het klaar is, gaan wij ze verder helpen met de nodige spellen en een flatscreen voor eventueel onderwijs. De jeugd is hier bij betrokken en gaan zelf uitzoeken en kijken hoe duur alles is in verschillende winkels, daarna maken wij samen de keuzes.

Dit is een heel proces waarbij wij betrokken zijn, en dan ook bijna wekelijks in contact zijn met de leiding. Een goede samenwerking is heel belangrijk en wij worden op de hoogte gehouden als er vorderingen zijn, of als er iets nieuws te melden valt. Dit geeft een band en vertrouwen en er zijn zelfs mooie vriendschappen uit voort gekomen. Men weet dat ze op ons kunnen rekenen en dat wat wij beloven ook waar maken. Dan is het zover. De jeugd heeft nu een eigen “Home”. Een veilige plek waar niet gerookt mag worden, geen alcohol gebruik wordt en waar geen geweld plaatsvindt, onder professionele hulp en begeleiding. Dit hebben we nu op verschillende plaatsen mogen doen. Het is een groot succes en we weten precies dat uw donatie 100% op de juiste plaats aankomt.

Hoe het was en hoe het is geworden.