Hoe gaan wij helpen.

sep 1, 2016 | 0 Reacties

Op een dag riep men een  paar uur staakt het vuren zijn uit. Ik sprong met een vriendin de auto in op weg naar Sderot. Nu, helemaal van staakt het vuren was ook geen sprake maar onze trip was zeer vruchtbaar.

In Sderot zijn er 12 schuilkelders die open zijn van 13.00 u. tot 22.00 uur voor kinderen, maar ook voor ouderen die vaak ‘s avonds komen, om onder begeleiding van…

sociaal werk door te praten met elkaar over de situatie en om zich te ontladen. Iedereen die niet alleen thuis kan zijn of extra zorg nodig heeft mag komen. De sociaal werkers zijn dan ook vaak tot midden in de nacht bezig, vertelde één van hen die ik net sprak. Verder zijn er 20 kinderclubs van 8.00 tot 13.00 waarvan de ouders werken en de kinderen opgevangen moeten worden. Veel mensen die daar zouden helpen gaan niet meer naar dat gebied dus de leidsters zitten met hun handen in het haar.
Hoe gaan wij helpen: Vanaf maandag is er een team naar de schuilkelders gegaan met kleine dieren. Dit team kan verschillende schuilkelders bezoeken op 1 dag. Dit is gelijk aan de traumatherapie met kleine dieren. Vanaf woensdag gaan we ook muziektherapie inschakelen die van schuilkelder naar schuilkelder gaan zodat de kinderen lekker kunnen zingen [geen sirene horen], dansen en even uit hun dak kunnen gaan om de energie kwijt te kunnen. Oeps, nog een aanvraag vanmorgen in alle vroegte:”of wij a.u.b.ook kunnen helpen met de 20 kinderclubs waarvan de leidsters niet meer weten hoe ze die kinderen bezig en rustig kunnen houden.” We hebben toe gezegd ook daar te helpen in het vertrouwen dat het geld binnen zal komen.
Overweeg a.u.b. om even stil te staan en te bedenken wat het betekent voor deze mensen de vakantie in de schuilkelders te moeten door brengen en in deze stress te leven, en in het bijzonder wat dit betekent voor de kinderen om zich constant onveilig en opgesloten te voelen en daarbij hun energie niet kwijt kunnen.
Yad L’Ami wil gehoor geven aan deze schreeuw uit het zuiden van Israël.
We doen bij deze een oproep aan jullie om mee te helpen. Daarom vragen we, naast uw gebed voor een extra gift, met de vermelding “Hulp voor het zuiden”.
Denk niet dat als de oorlog daar voorbij is we niets meer kunnen doen met uw gaven. Al de “post trauma” kinderen zullen weer vanaf het begin moeten beginnen en psychologische hulp nodig hebben. En wij gaan natuurlijk ook daarna door met hulp te geven aan al deze kinderen.
Alvast heel veel dank, namens al deze kinderen uit Sderot.