In de schuilkelder, leer je het beste en het snelste je buren kennen.

sep 1, 2016 | 0 Reacties

Welzalig de mensen wier sterkte in U is, in wier hart de gebaande wegen zijn.” (Psalm 84:6)

Niet te geloven dat in deze tijd nieuwe immigranten vanuit de USA, Frankrijk en zelfs Alaska aan hun nieuwe leven beginnen in een land dat onder vuur ligt.                                                                                                       Goddelijk ingrijpen?
Verscheidene mensen uit Alaska laten zich…

door de oorlog niet tegenhouden om Aliyah te maken, Maar ze weten niet precies waarom. Mensen zeggen tegen mij: Waarom ga je?” Hij antwoordde: “Ik weet niet waarom, maar het is het land waar ik moet zijn.”
In de afgelopen 16 dagen tijdens Operatie “Sterke Rots” zijn er meer dan 1000 nieuwe immigranten gearriveerd vanuit de hele wereld. Niet één van deze immigranten heeft zijn of haar aankomst uitgesteld of afgezegd.
16-07-2014
430 immigranten uit Frankrijk, voornamelijk gezinnen, met 195 kinderen en 18 baby’s.

22-07-2014
228 nieuwe immigranten uit de USA en Canada arriveerden dinsdagmorgen in Tel Aviv op het vliegveld Ben-Gurionen werden Israëls nieuwste burgers.

Onder de nieuwe immigranten was een aanstaande bruid van 23 jaar uit Teaneck, New Jersey. Met haar trouwjurk in haar hand arriveerde Ilana een maand voor haar trouwdag. Tijdens een interview met de Israëlische media vertelde Ilana dat haar verloofde Akiva, een officier in het  parachutisten corps, momenteel op een missie in Gaza is. Sinds het begin van de gevechten heeft zij niets meer van hem gehoord.
Het is geen gemakkelijk te nemen besluit om te immigreren naar Israël, en in de tijden zoals deze is het nog moeilijker. Maar het is een moedigbesluit. Deaanhoudendestroomimmigranten (gezinnen en kinderen) naar Israël, in het bijzonder in tijden van crisis, sterkt het hele land en het is een duidelijke boodschap dat Israël het enige echte land voor het Joodse Volk is.
“Welkom thuis.”