Jonge studenten – Je hand niet meer ophouden maar werken aan een toekomst voor jezelf en voor je familie

aug 24, 2016

Deze Ethiopische jongeren hebben eens Aliyah gemaakt. Ze zitten op school. Hun ouders leven onder de armoedegrens omdat ze de taal niet beheersen en daarom niet kunnen werken. Ze hebben geen geld, geen extra’s en geen toekomst in beeld. Ze hangen wat rond en uiteindelijk raken ze aan de drugs of drank.

Een nieuw, goed overdacht, opgestart jongerenprogramma gaat 5 jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar een nieuwe kans bieden.

We gaan in september beginnen. Na schooltijd gaan deze jongeren 3 x 3 uur in de week tuinen onderhouden en buitenwerk doen, onder begeleiding van een coördinator, voor een klein minimum salaris. En verder moeten ze 1 x in de week een workshop bij wonen waarin ze richtlijnen ontvangen voor hun leven.

De begeleider zal contact onderhouden met de scholen waar de jongens op zitten om hun motivatie en hun cijferlijstengoed in de gaten te houden.

We zien heel erg uit naar het resultaat van deze activiteiten. Yad L’Ami gaat dit project in ieder geval voor 3 maanden van harte financieel ondersteunen en blijf ik dit project van heel dichtbij volgen. Onze hoop en gebed is dat deze jongeren weer perspectief krijgen en weer willen werken aan hun eigen toekomst.

Help ons en doneer!