Liori’s reis naar een “Thuis voor het leven”

jul 10, 2023

We nodigen u uit, om het mogelijk te maken een “Thuis,” voor Lior, met nog 11 andere meisjes/jonge vrouwen te creëren. Ik zal aan u de Goldsmid-familie voorstellen, zij komen uit Kibboets Zikim in het zuiden, een paar km van de grens met Gaza van Israël.  Tali en Ilan, en drie dochters: Lior, Dror en Shaked. Ze vertellen iets over hun oudste dochter: “Lior is 20 jaar oud en gediagnosticeerd met een ontwikkelingsachterstand en autisme. Voor ons zal ze altijd ons speciale meisje zijn, maar de realiteit is nu, dat ze al een volwassen vrouw is. En hoewel ze bijzonder is, zouden we graag willen dat ze gelijke kansen en rechten krijgt, net als de rest van ons.

Helaas heeft Israël op dit moment niet genoeg oplossingen om passende huisvesting en werkgelegenheid, voor mensen met speciale behoeften te creëren. (na de schooljaren, als men 20 is)  Daarom werken we al enkele jaren aan het opzetten van een respectvol thuis voor Lior en andere vrouwen met speciale behoeften, waarin ze gelijk kan zijn onder gelijken, een Home for Life. (Huis voor het leven) Wij geloven dat haar geluk en haar gevoel van eigenwaarde afhangt van haar onafhankelijkheid en sociaal leven.

Omdat we geboren en getogen zijn in een kibboets, met een warme gemeenschap, net als Lior en haar zussen, was het voor ons vanzelfsprekend dat dit een huis in een kibboets zal zijn, ook om het een integraal onderdeel van de gemeenschap te maken. We zijn ervan overtuigd dat dit Home for Life ook de gemeenschap ten goede zal komen, omdat het een geweldige en inclusieve toevoeging is aan de bewoners, zodat ze deel gaan uitmaken van de Kibboets-gemeenschap, het delen van het dagelijks leven, vakanties, vrijwilligerswerk en werk in de Kibboets.

De geweldige gemeenschap in Kibboets Yad Mordechai heeft zich van harte bij ons aangesloten om dit te realiseren, en heeft een ruimte geschonken, zodat dit gebouw gerenoveerd kan worden. Het zal van de grond af aan moeten worden gerenoveerd om het aan te passen aan de behoeften van de 12 toekomstige bewoners, allemaal vrouwen met speciale behoeften, net als onze Lior.

Natuurlijk doen we dat niet alleen. Naast Kibboets Yad Mordechai wordt het project gesteund door en in samenwerking met de Regionale Raad in Askelon en de “Shekel” Organisatie. “Shekel” is een vereniging voor gemeenschapsintegratie voor mensen met een handicap uit alle sectoren van de Israëlische samenleving (religieus en seculier, Joden en Arabieren), afhankelijk van hun behoeften en niveau van onafhankelijkheid en functioneren. Na de renovatie van het gebouw zal de “Shekel” Organisatie het tehuis exploiteren en professionele en operationele ondersteuning bieden.”

Yad L’ Ami gaat niet investeren in gebouwen, dat doen anderen, maar er moeten nu alleen nog donateurs worden gevonden om het gebouw aan te kleden. Elk bedrag, dat verder wordt opgehaald, zal worden besteed aan het inrichten van het huis en het installeren van de benodigde apparatuur (elektrische producten, airconditioning, toegankelijkheidsvoorzieningen en meer).

Yad L’ Ami gaat mee helpen en ik hoop dat we samen de handen uitstrekken naar deze groep mensen. Als u maandelijks donateur wordt, geef dan uw email adres op, zodat ik u regelmatig kan bijpraten over de stand van zaken. Kent u ondernemers die dit project willen steunen, vraag hen ook mee te helpen.

Met Gods hulp zal het gelukken!

Gezin op gazon met huis op achtergrond