Op zijn minst sterft in Israël ieder uur één van de Shoa overlevenden.

sep 1, 2016

Hoe ouder we worden, hoe meer hulpmiddelen we vaak nodig hebben.
Het boek Prediker vermeldt dat ook.
Prediker 12:3,4:  “Want op een dag zullen de bewakers van het huis (je armen) beverig worden en de sterke mannen (je benen) krom worden. Je slavinnen (je tanden en kiezen) zullen ophouden met malen omdat er te weinig over zijn. Op een dag zullen zij die….

er te weinig over zijn. Op een dag zullen zij die uit de ramen kijken (je ogen) niet goed meer kunnen zien. 4 De deuren naar de straat (je lippen) zullen…

dicht gaan, en het geluid van de molen (het kauwen) zal zwakker worden. Je stem wordt zo hoog als de stem van een vogel, en alle geluiden worden zacht (je wordt doof). Op een dag ben je al bang om een heuvel te beklimmen. Je bent bang voor gevaar op de weg. De amandelboom zal bloeien (je haar wordt wit), de sprinkhaan sleept zich voort (je komt niet meer mee, je bent traag geworden) en je hebt nergens meer zin in.

Wij kunnen het leven wel iets aangenamer maken voor deze mensen. Hier een kunstgebit en daar een bril of een gehoorapparaat.
Nu gaan we ze een rollator geven, zodat de gekromde benen ondersteund kunnen worden.
Veel mensen lopen hier nog met een 4poot. Aan de voorste 2 pootjes zitten tennis balletjes. En zo met iedere stap moet je de vierpoot verzetten en schuifel je dan weer een stukje verder.

We zien de mensen weer buiten wandelen en wat zijn ze dankbaar voor deze hulpstukken.
Op dit moment hebben we met spoed 20 rollators gekocht om uit te delen. We zullen er nog veel meer nodig hebben. Nog een grote groep Holocaust overlevenden zou geweldig geholpen worden met een rollator.
1 rollator kost ongeveer € 75 [=375 shekel ]
Vermeld: Rollator.

Nog een weg om de Holocaust overlevenden en de allerarmsten te helpen.      

Op zijn minst sterft in Israël ieder uur één slachtoffer van de nazie wreedheden.
Ongeveer 12.000 Holocaust overlevenden stierven in het afgelopen jaar in Israël.

Afgelopen maand zijn 2 van onze mensen die hulp kregen, overleden.

Het jaar 2014 kwamen er lijsten met aanvragen voor medicijnen binnen, voor o.a een groep Holocaust overlevenden, een groep nieuw immigranten en later kwam er nog een lijst bij met de namen van de allerarmsten in een wijk van Jeruzalem. We werken al jaren samen met de sociaal werkers van deze wijk. De laatste lijst was zo lang dat ik hem weer terug moest sturen. De lijst kwam ingekort weer terug met alsnog de vraag naar medicijnen voor de meest arme mensen. Je kunt dan toch niet meer weigeren? Dat betekent dat we een half jaar lang, maandelijks, voor een groep mensen een deel voor hun medicijnen gaan betalen. De mensen krijgen niet het geld maar direct een bon met het bedrag erop voor de apotheek.  Wilt u iemand helpen?