Oudere studenten – Een nieuw schooljaar is begonnen

okt 31, 2016

Hier gaat het over de studenten na hun dienstjaren in het leger.

Diegene die wij het afgelopen jaar hebben geholpen hebben hun jaar goed afgesloten.

Ze schreven alle 5 een bedankbrief. Iedereen spreekt hun dank en lof uit voor de hulp van Yad L’Ami. En dank zij u zien ze de toekomst zitten.

Van de vijf studenten hielpen we de één deels met de huur en de ander deels met studiekosten.

Hun inkomsten en uitgaven worden weer opnieuw onder de loep genomen. Hun eigen situatie en lesuren bekeken en onderzocht of ze zelf een bijdrage kunnen leveren door enkele uren in de week te gaan werken.

In ieder geval moeten de studenten die vorig jaar hulp hebben gehad en nu verdere hulp nodig hebben 3 uur in de week van hun vrije tijd geven om in één van de projecten van het gemeenschapscentrum te helpen. Dat kan zijn om kinderen bijles te geven of ander kinderwerk te doen. In sommige gevallen kunnen ze ingezet worden om enkele uren een bejaarde man/vrouw te bezoeken om klusjes te doen.

Terugblik op het afgelopen jaar.

Afgelopen jaar hebben we 5 studenten geholpen. Orna is klaar en kan nu een baan gaan zoeken om samen met haar man voor hun eigen familie te zorgen en haar ouders die bij hun in wonen. Noga, de moeder van drie kinderen kan dit laatste jaar zelf de kosten betalen. Daniel gaat het ook redden. Twee van de Ethiopische studenten van vorig jaar willen we ook dit jaar gedeeltelijk verder helpen omdat de situatie van hun familie niet veranderd is.

Ondertussen is de vraag gekomen voor 3 extra studenten.
Dit is investeren voor het leven en is de beste hulp die wij aan hen kunnen geven.

Helpt u mee? Met vermelding: Ethiopische studenten.