Holocaust overlevenden – Schildercursus voor Holocaustoverlevenden

mrt 1, 2016 | 0 Reacties

We zijn heel blij dat we de mogelijkheid hadden om in het najaar van 2015 een schildercursus te organiseren met de bekende Joodse kunstenaar Marc de Klijn. Hij is zelf overlevende van de Holocaust, en was graag … bereid om deze lessen te verzorgen. In samenwerking met maatschappelijk werk werd een locatie gevonden en werden mensen uitgenodigd. Na een eerste kennismaking en introductieochtend startte de cursus met 7 enthousiaste ouderen. Marc begon zijn lessen met het leren mengen van verschillende kleuren, waarna een opdracht volgde. In deze cursus van 4 lessen werden de opdrachten steeds iets uitgebreider. De deelnemers waren zeer enthousiast, en er hing een ontspannen sfeer. Iedereen genoot ervan om creatief bezig te zijn, en het was ook geen probleem of je wel of geen ervaring had met schilderen. Marc hielp een ieder, op zijn of haar niveau, een stukje verder. Tijdens de evaluatie hoorden we dat de mensen dankbaar waren dat ze deze lessen gevolgd hadden, dat het leerzaam was en dat het hen innerlijk goed gedaan had. Iedereen hoopt op een eventueel vervolg.
En dat gevolg is er gekomen.

We hebben nieuwe wegen gevonden zodat deze groep Holocaust overlevenden nog een poosje door kunnen gaan met het schilderen.
Dit werkt natuurlijk ook heel genezend om zo samen bezig zijn. De groep bestaat gemiddeld uit 8 à 9 mensen die bijna geen morgen overslaan.