Veel dank aan Yad l’Ami

jun 20, 2019

In het afgelopen jaar hebben 39 kinderen van de school een geweldige ervaring gehad: paardrijden en een verbluffende verbinding met een prachtig dier. Elk kind kreeg een reeks van 10 sessies, elke keer kreeg de student opdrachten om tijdens het rijden uit te voeren. De kinderen vonden deze sessies geweldig en wilden niet dat ze eindigden.

Therapeutisch paardrijden, omvat een verscheidenheid aan activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van het leven van de student terwijl hij geniet van het paardrijden. De ontmoeting tussen paard en ruiter is gebaseerd op contact en acceptatie zonder oordeel. Niet in termen van uiterlijk, cognitieve en andere vaardigheden, maar onvoorwaardelijke acceptatie. Tijdens de behandelingen hebben we te maken met veel gebieden waar de student moeilijkheden heeft, en samen overwinnen we die. Door paard rijden en de zorg voor het paard ontwikkelt zich het verantwoordelijkheidsgevoel en evolueert het gevoel van empathie als gevolg van de samenhang tussen hen. Tijdens de therapie presenteer ik veel uitdagingen aan de studenten en laat ik ze ervaringen opdoen van succes en tevredenheid. Na verloop van tijd verwerft de student onafhankelijkheid.

Ouders en leerkrachten rapporteren een grote verbetering in het gedrag van studenten en sommigen toonden ook succes in studies. Ik vond het heel leuk om met hen samen te werken en de voortgang van elk kind in zijn vakgebied te zien. Veel dank aan Yad L’Ami voor de mogelijkheid om bij te dragen en kinderen te helpen om geweldige successen en ervaringen te ervaren die ze nooit zullen vergeten! 

Chagi Kaplan, gecertificeerde instructeur
Therapeutisch paardrijden