Wat kan Yad L’Ami op dit moment doen?

mei 19, 2021

Iedere keer komt de drang weer in me naar boven om te “SCHRIJVEN.” Iedereen moet weten wat waar is. En iedere keer leg ik mijn pen weer neer. Soms helemaal hyper, want ik probeer 20 dingen tegelijk te doen. Ben ik met iemand aan de telefoon uit Sderot, die gaat helpen om 100 tasjes te vullen met urgente benodigdheden voor de soldaten. (Die komen soms een week niet uit de kleren en zijn na een douche blij dat ze een schone onderbroek en hemd aan kunnen trekken, zeep hebben en een verfrissing voor onder hun armen enz. We voegen er dan even een bemoedigend briefje bij) De wegen zijn afgesloten, dus de ouders kunnen er ook niet naar toe.

Oei alarm in Sderot. Halverwege ons gesprek rent ze de schuilkelder in en wordt het gesprek verbroken. Ik kijk op de app: Sderot 20 sec. Netiv Ha Asara 15 sec. Sa’ad 15 sec. Begin ik net weer te schrijven, hoor ik weer op de telefoon, het alarm in het zuiden. Toch maar even kijken. Nee zeg, weer Nachel Oz. Mijn gebed is: ”Heer bescherm Raymond die bij de koeien zit en al diegenen, die achter moeten blijven om de Kibboets te bewerken.”

Oeps, 4 raketten uit Libanon waarvan er 2 opgevangen worden door de Iron Dom en de rest in open gebieden vallen dicht bij Haifa. Ernstig! Ben ik net weer nieuws aan het schrijven, komt een vriend uit Netiv Ha Asarah, het dorp die het dichts bij de grens van Gaza ligt op het idee, om de vlaggen uit Nederland op de media te zetten of contacten te leggen met T.V omdat we hier alleen maar “Pro-Palestijnse” demonstraties zien uit heel de wereld. Ondertussen neem ik contact op met het CIDI en met Christenen voor Israël: “Kunnen jullie me morgen 20 mei, enkele filmpjes sturen van de manifestatie/demonstratie uit Den Haag?” We proberen het hier te plaatsen, zodat de mensen in Israël kunnen zien dat er ook nog een “PRO-ISRAËL” is.

Als jullie denken dat we ons vervelen???